Fotbollsgemenskap

Fotbollsgemenskap

I dessa Coronatider är utmaningarna och nöden större än vanligt. I Moldavien, ett av Europas fattigaste länder, samarbetar Hallby Fotboll, Hisingstorpsskolan och Andreasförsamlingen/Fjällstugan i ett gemensamt fotbollsprojekt med syfte att ge barn en meningsfull fritid och ett framtidshopp. Var med och skänk en gåva via Swish 123 05 69 111 och märk din gåva med ”Corona Moldavien” så hamnar pengarna rätt. Varje krona gör skillnad.

John Ahlström (fd. pastor i Fjällstugan och tränare i Hallby) samtalar med Sergui Baltag och Olea Larsson om hur situationen är för barnen i Moldavien just nu.
Lyssna till Islands förbundskapten, Erik Hamrén, som även var en av initiativtagarna till fotbollsprojektet i Moldavien 2011.
Bosse Petersson är grundare av ViLirare som är en organisation med över 600 fd. allsvenska spelare och tränare. ViLirare vill göra skillnad i världen med hjälp av fotbollen. (läs mer om ViLirare här: vilirare.se)

Hisingstorpsskolan, IF Hallby Fotboll och Andreasförsamlingen Fjällstugan driver sedan 2011 ett Fotbollsprojekt i Branesti, Moldavien, med syfte att ge de fattiga barnen en meningsfull fritid. Vi ger under året support till fotbollstränare på plats, samt arrangerar ett årligt återkommande fotbollsläger (se bilder nedan) som samlar c:a 150 barn.Under året görs även olika insamlingar, både ekonomiskt och material som skickas ner med hjälp av SAM-hjälp, som har mångårig erfarenhet av hjälpresor till bl a Moldavien och Rumänien.  Om du vill vara med och stötta projektet är det varmt välkommet med ett bidrag via Swish till 123 056 9111 och märk tydligt med ”Fotbollsgemenskap – Moldavien”. Tack för ditt stöd! Om du vill ha mer information eller har frågor är välkommen att höra av dig till kontaktperson för projektet, John Ahlström: ahlstrom.john@gmail.com

HJÄLPRESOR TILL MOLDAVIEN

Vid flera tillfällen har vi åkt till Branesti i Moldavien för att vara med som ledare på ett fotbollsläger för barnen.

JULI 2019

I Juli 2019 åkte 6 personer (tre barn med sina pappor) från Jönköping till Branesti och besökte det fotbollsprojekt vi har tillsammans med Hallby Fotboll och Hisingstorpsskolan. Syftet med resan var att delta i det fotbollsläger som ägde rum för c:a 60 barn och 20 vuxna. Det var väldigt roliga och innehållsrika dagar. För Lilly, Elias och Tove som går i åk4 och åk5 var det många nya intryck och vänner. Det blev mycket fotboll och lek. Vi är glada att vi kunde göra denna resa och tacksamma till alla som var med och sponsrade med både kläder, utrustning och pengar. Tack!

Läs om våra resor på vår facebooksida: https://www.facebook.com/fotbollsgemenskap

FACEBOOK

Gilla vår Facebook-sida för att få löpande information om fotbollsprojektet.
www.facebook.com/fotbollsgemenskap

Bilder från Moldavien