Aktuellt Sommarprogrammet

Aktuellt Sommarprogrammet

Se filmer från Sommarprogrammetklicka HÄR

22 juni – Britt-Marie Svensson med vänner

På onsdag 22 juni kl 15.00, medverkar Britt-Marie Svensson med vänner i Fjällstugans Sommarprogram.

Britt-Marie Svensson är en entusiastisk musikledare som med sitt dragspel brukar leda en större ekumenisk kör, Korsdraget. Den här gången har hon med sig en handfull sångare och musiker som tillsammans med hennes dragspel och vännernas gitarrer, el-bas med mera utgör en grupp som presenterar sång och musik blandat med allsång. Musikstilen är ofta av countrykaraktär och där kristna sånger varvas med andra populära sånger som ”gamle svarten” och ”man ska leva för varandra”. Gruppen kommer från trakterna kring Sollebrunn i Västergötland.

Fjällstugans Sommarprogram innebär i sig också ekonomisk hjälp till bl a de hjälpprojekt som Andreasförsamlingen har i Moldavien, som överskottet av Sommarprogrammet går till.

Gemenskapsfika serveras på plan 3, kl 16 – 18, efter själva sommarprogrammet. På onsdagar är serveringen av Gemenskapsfika efter programmet, medan det på söndagar är före programmet, men då också kl 16 – 18.  Sommarcaféet på plan 3 är för övrigt stängt.

Midsommarafton

Information om midsommarafton, klicka här

26 juni – Vi sjunger för Läkarmissionen

På söndag, 19 juni kl 18.00, gästas Fjällstugan av Ingamay Hörnberg, Hasse Hallström och Lennart Sjöholm.

Tre vänner bestämde sig för att göra musik tillsammans med syftet att ge konserter till förmån för Läkarmissionens arbete. Två röster, egentligen helt olika i utryck och register, skulle samsas i samma sånger. Det blev en utmaning för den tredje vännen, men genom sinnrika arrangemang och tonartsbyten lyckades han ge rätt ackompanjemang till de båda rösterna. Resultatet blev, lite överraskande, väldigt bra!

Med ett omsorgsfullt sångval och specialskrivna arrangemang bjuder Ingamay, Hasse och Lennart på en musikalisk upplevelse med texter som berör på djupet.

Ingamay Hörnberg

Redan under 1970-talet uppmärksammades Ingamay som sångerska, kompositör och textförfattare. Hon fick stora publika framgångar, inte bara i Sverige, och det blev många skivproduktioner, radio- och TV-program. Under många år var Lennart ”Lelle” Sjöholm arrangör och producent för hennes skivor.

För en bredare allmänhet kanske Ingamay är mest känd som skapare av TV-figuren Skurt. I 18 år formade hon barnprogram i TV3 med den populära dockan. Bland de drygt 3 000 program som producerades fick de tillfällen då Drottning Silvia medverkade (12 år i rad!) särskilt stor uppmärksamhet. Det handlade då ofta om barns situation i olika länder och om barns rättigheter.

Vid sidan av musiken är Ingamay även verksam som tv-producent och programledare.

Hasse Hallström

Hasse Hallström är en mycket uppskattad sångare. Som solist i IBRA-kören har han turnerat flitigt i kyrkor runt om i Sverige. Han har också framträtt på egen hand i många olika sammanhang, bland annat på festivaler och i tv-inspelningar. Hasse har också varit solist i två av de största frikyrkorna i Sverige.

Hans första soloskiva En ny och härlig sång kom 1977 och följdes av flera produktioner tillsammans med andra artister. 1996 spelade Hasse in en ny soloskiva, Ett stilla sommarregn, producerad av låtskrivaren Peter Hallström. Låtmaterialet på den produktionen var delvis annorlunda än på tidigare inspelningar och visade på nya dimensioner av Hasses röst och uttryck.

Hasse har sin dagliga arbetsplats på Läkarmissionen där han arbetar bland annat med testamentesfrågor och gåvor.

Lennart ”Lelle” Sjöholm

Lennart Sjöholm är en av musik-Sveriges mesta doldisar. Som producent och arrangör har han genom åren samarbetat med hundratals artister, både i och utanför Norden. Om man gjorde en lista skulle den i stort sett kunna utgöra en katalog över etablerade artister i Sverige.

När Andraé Crouch vann en Grammy för I’ll be thinking of you deltog Lelle som arrangör. EvieTornquists Mirror och Come on ring those bells blev också nominerade till Grammy Awards. Producent och arrangör på dessa skivor: Lennart Sjöholm.

Ett annat stort kapitel i Lennarts memoarer kommer säkerligen att handla om Eurovision och svenska Schlagerfestivalen. Under 20 år var han inblandad i elva vinnarlåtar och ytterligare ett 50-tal bidrag som arrangör. De flesta av oss minns säkert när Carola slog igenom med Främling och när hon vann med Fångad av en stormvind åtta år senare. Lennart var där, inte bara som arrangör utan också som en av de fyra i kören!

Den som haft förmånen att hälsa på hemma hos Lennart Sjöholm kan se alla guld- och platinaskivor lite blygsamt hänga på väggarna i trappan ner till källaren. En trave har blivit stående på golvet i ett hörn. Det fanns ingen plats kvar på väggen…

Årets överskott från Sommarprogrammet går till Andreasförsamlingens hjälpprojekt både hemma och  i Moldavien under devisen ”inte bara för oss själva”.

Gemenskapsfika serveras kl 16 – 18, före samlingen på söndagar och kl 16 – 18 på onsdagar, men då efter samlingen. Sommarcaféet är i övrigt stängt under sommaren.

29 juni – Torsten Gunnarsson

På onsdag den 29 juni kl 15.00  gästas Fjällstugans Sommarprogram av Torsten Gunnarsson, Bor. Han kommer att sjunga och berätta under temat ”Enkel biljett eller ToR – ett sångcollage”.

Torsten Gunnarsson

Torsten Gunnarsson, tidigare pastor i missionsförsamlingen i Bor, har under några somrar tjänat som sommarpastor i Fjällstugan och är bland annat därför välkänd i Jönköpingstrakten.

Programmet den här onsdagen blir som sagt ett sångcollage där Torsten Gunnarsson vill skildra livets resa, så som det gestaltat sig för honom och som kanske också i stora delar också liknar mångas livsresa. En ”metaforisk resa” där bilderna kläs i dikt och musik och emellanåt blir berättelsen laddad med känslor, som når längre än bara orden i sig. Livets resa är på många sätt fantastisk även om den inte alltid är så enkel.

Fjällstugan tar inget inträde till Sommarprogrammet men kollekt upptas till förmån för omkostnaderna och där överskottet går till social hjälpverksamhet, bl a i Moldavien.