Aktuellt Sommarprogrammet 2023

Aktuellt Sommarprogrammet 2023

Smakprov från sommarens program HÄR

Söndag 27 augusti kl 18.00

På söndag, 27 augusti kl 18.00, gästas Fjällstugan av Andreasbröderna, som medverkar under temat ”Sång och musik som vi minns”.

Andreasbröderna består av ett dussintal herrar som spelar och sjunger av hjärtans lust och där publiken får uppleva många gamla sånger som man minns från förr.

Bernt Svensson och Lars Rylner svarar för solo- och duettsång, och för musiken svarar Bertil Rylner, piano, Christer Forsell, trombon, Bo Rybrand, horn med flera.

Sångtexterna presenteras så att publiken får lätt att följa med och utgöra en betydande del av den gemensamma sången. Vid den här tiden i Sommarprogrammet brukar ett stående inslag vara ”Minns du sången” under Anders Jaktlunds ledning. Det här året blir det istället Andreasbröderna som får fylla den uppgiften och det gör vi med glädje, hälsar Bernt Svensson.

Fjällstugan tar inget inträde till Sommarprogrammet men kollekt upptas till förmån för omkostnaderna och där överskottet går till social hjälpverksamhet, bl a i Moldavien.

Söndag 3 september kl 18.00

På söndag, 3 september kl 18.00, är det final på Fjällstugans Sommarprogram och då medverkar Gospel Stompers från Skåne.

Gospel Stompers består av en grupp duktiga och glada musiker. Bernt-Ove Kroon, piano, Bengt Svensson, trummor, Jörgen Grimberg, gitarr, Lars-Åke Martinsson, sång och bas, Uno Hellgren, trumpet, Vincent Nilsson, trombon samt Loffe Sturesson, saxofon.

Gruppens repertoar är en blandning av gospellåtar, klassiska kristna sånger och vidare över till gladjazzmusik.

Det har under flera år varit tradition att Gospel Stompers medverkar vid finalen på Fjällstugans Sommarprogram och så även nu 2023.

Publiken ombeds komma i god tid då det ofta blir fullsatt och ibland ”lapp på luckan” när säkerheten så kräver.