Sommarprogrammet 2024

Sommarprogrammet 2024

Sommarprogrammet 2024 på Fjällstugan

Nu är sommaren här i sin fulla glans med skir grönska så här i början på den svenska sommaren.

Fjällstugans Sommarprogram har startat och fortsätter med program varje söndag kl 18.00 från 26 maj till 1 september och varje onsdag kl 15.00 mellan 12 juni och 14 augusti. I anslutning till onsdagarnas program erbjuder vi också ”gemenskapsfika” efter samlingarna.

Nedan kan ni se hela sommarens program och utöver själva Sommarprogrammet gäller Andreasförsamlingens övriga verksamhet med gudstjänster varje söndag förmiddag.Söndag 28 juli

På söndag, 28 juli kl 18.00, medverkar Lasse Mellergård från Värnamo i Fjällstugans Sommarprogram, under temat ”Hoppsan – hopp och sanning”.

Lasse Mellergård presenterar sig själv som diversearbetare i gränslandet mellan jobb- och pensionärsliv. Arbetsmässigt har han på olika sätt arbetat med människor. Pastor, begravningsentreprenör och arbetsförmedlare är några av de uppgifter han haft i yrkeslivet.

Han växte upp i en sjungande och spelande familj och han betraktar gitarren som sitt huvudinstrument. Lasse har sedan barnsben haft musik och melodier som en naturlig del av livet men vid millennieskiftet började han skriva texter. Som han själv beskriver det har resan med texter varit spännande och något som genomsyras av reflektioner kring vardagen och händelser som möter människor. ”Hoppsan” har blivit rubriken på hans Sommarprogram på Fjällstugan och det innebär för hans del både Hopp och Sann.

Lasse Mellergård berättar vidare att han sedan hösten 2023 har uppdraget som tf föreståndare för Värnamo Missonskyrka i avvaktan på en ”redi” pastor. Som den konstnärssjäl han är kommer publiken att få lyssna till ett varierat sångprogram till eget gitarrackompanjemang och med reflekterande texter.

Sommarprogrammet tar ingen entréavgift utan finansieras genom kollekt i samlingarna.

Årets överskott av Sommarprogrammet går till Andreasförsamlingens hjälpprojekt bl a i Moldavien och Hela Människan i Jönköping, under devisen ”inte bara för oss själva”.

Onsdag 31 juli

På onsdag, 31 juli kl 15.00, gästas Fjällstugan av Torsten Gunnarsson, pastor och vissångare , som kommer att medverka under temat ”Saliga sånger till gitarr och piano”.

Torsten Gunnarsson, som bor i Bor,  håller fortsatt igång med sitt stora intresse för människor och deras historia, vilket innebär att han ofta presenterar textförfattare och kompositörer på ett sällsynt intressant sätt. Dessutom är han en god musiker och trakterar flera olika instrument. På Fjällstugan blir det närmast gitarr och piano. Kan också flika in att Torsten under flera år haft ansvaret för en raritet, nämligen J.A. Hultmans gamla reseorgel. Ett instrument som han kommer att överlåta som lån till Andreasbröderna för en tid.

Eftersom temat för den här eftermiddagen är Saliga sånger blir det med stor sannolikhet olika sånger från den kristna sångskatten.

Efter programmet serveras Gemenskapsfika på plan 3 för fortsatt trevlig gemenskap.


Program 2024

28 jul 18.00 ”Hoppsan – hopp och sanning” – Lasse Mellergårdh, Värnamo
31 jul 15.00 ”Saliga sånger till gitarr och piano” – Torsten Gunnarsson, Bor
4 aug 18.00 ”Musik från själ och hjärta” – Hans-Lennart Raask, Håkan Tengberg, Gbg
7 aug 15.00 ”Så minns vi Göte Strandsjö” – Bernt Svensson & Pär Gunnarsson, Bjurbäck
11 aug 18.00 ”Andliga sånger i countrystil” – Karin & Rickard Johansson, Örkelljunga
14 aug 15.00 ”Släpp nu lite solsken in” – Andreasbröderna, Jönköping
18 aug 18.00 ”Livet växer fram där du går” – Ingarps Ungdomskör, Ingarp
25 aug 18.00 ”Minns du sången” – Anders Jaktlund med kör o musiker
1 sep 16.00 ”Sommarfinal – gospel & gladjazz” – Gospel Stompers, Skåne & Blekinge

Vi hälsar alla välkomna till Fjällstugan för de olika samlingarna!

Vid frågor:
Nils-Erik Emme, smk i Rådet för Sommarprogrammet