Scout

Scout

Scout

I höst välkomnar vi äntligen nya scouter!

Under pandemin har vi inte haft möjlighet att ta in några nya scouter men till hösten hoppas vi att kunna välkomna många nya! Barn som börjar 2:an eller 3:an till hösten är välkomna att börja men för att vi skall kunna veta att vi kan ta emot alla måste nedanstående intresseanmälan fyllas i. Om vi inte kan ta emot alla tillämpar vi köordning enligt intresseanmälan.

För att kunna starta upp nya patruller för två årskullar på en gång behövs också många ledare. Vi räknar med att behöva ca 18 nya ledare! Är du en av dem?! Om du som förälder engagerar dig som ledare får ditt barn såklart en given plats.

Scouterna i Fjällstugan drivs av ideella ledare, mestadels föräldrar. Det är inget krav att du har erfarenhet av scouting sen innan, alla patruller har minst en erfaren ledare men det behövs många vuxna för att verksamheten skall bli bra.

Det går även bra att fylla i nedanstående intresseanmälan om du har äldre barn som vill börja.

Program

Program kommer när terminen drar igång men vi planerar för en hajk den första helgen i oktober!

Håll koll på mail eller här inför varje torsdag.

Om scouterna i Fjällstugan

I vanliga fall har vi en termin full med olika aktiviteter som t.ex. samarbetsövningar, knopar, hantverk, lekar, sjukvård, natur och mycket annat. Någon gång på hösten brukar vi åka på hajk och sova i vindskydd.

Vårterminen avslutas med scoutläger, med surrade kök, tält och matlagning över öppen eld och mycket skoj!

Åldrar:


Spårare: 8-9 år
För dig som går i klass 2-3

Upptäckare: 10-12 år
För dig som går i klass 4-6

Äventyrare: 13-15 år
För dig som går i klass 7-9

Scouterna gör unga redo för livet! Att vara scout är att uppleva äventyr tillsammans med andra i Sverige och världen. Du lär genom att göra och du växer genom utmaningar. Du får utveckla och leda dig själv och andra. I Scouterna får alla vara med, vi har ingen avbytarbänk och vi är schyssta kompisar.

Välkomna!

Vi samlas alltid kl 18:15 vid utescenen för en gemensam start av kvällen (om inget annat har bestämts).

Equmenia-scout

(FD. SMU-scout)

Scouterna i Fjällstugan är en del av Equmenia-scout. Equmenia är en sammanslagning av Missionskyrkans, Metodistkyrkans och Baptistkyrkans ungdomsverksamheter.

Equmenia-scout är anslutet till Scouterna som är riksorganisationen för scouting i Sverige. Equmenias scoutverksamhet har ca 11 000 medlemmar mellan 6 – 25 år. Genom att bedriva scouting vill vi arbeta för att ha verksamhet där barn och unga får utveckla en tro, skapa en plats där alla blir sedda och förmedla budskapet att Jesus Kristus är Herre.

Medlemsavgift:

Medlemsavgiften är 250 kr/år. För familj 500 kr/år.

Avgiften betalas till Equmenias Swish: 123 249 45 32 eller Bankgiro: 827-6198. Märk betalningen med namn och personnummer för samtliga som betalningen avser. Vi följer skolåret och tar upp medlemsavgiften på hösten. I avgiften ingår också en försäkring. Medlemsavgiften gäller för alla Equmenia-aktiviteter i Fjällstugan.

Medlemsuppgifter:

Får du inte våra mailutskick med information om aktiviteter, hajker och läger? Då kanske vi inte har rätt kontaktuppgifter. Fyll i formuläret som du hittar här: Medlemsuppgifter

Får du ändå inte våra mail? Kontrollera så att de inte hamnar i skräpposten. Vi gör våra utskick från: scout@equmenia.fjallstugan.se

Kontaktperson:

Kårchef: Angelica Vidar
scout@equmenia.fjallstugan.se
073-648 97 76