Scout

Scout

Program

Vi samlas alltid kl 18:15 vid utescenen för en gemensam start av kvällen (om inget annat har bestämts).

DatumProgramKommentar
09 septUppstartVi samlas vid utescenen kl 18:15
16 septPatrullkväll
23 septInför hajk
30 septIngen scoutLedarna packar till hajken
 
1-3 oktHAJK!Läs mer och anmäl dig här!
07 oktEllen & Daniel
14 oktSjukvård/Eld
21 oktPatrull/märkestagning
28 oktPatrull/märkestagning
 
4 novHöstlov
11 novInga scouterLedarutbildning
18 novSjukvård/Eld
25 novEllen & Daniel
 
02 decJulavslutning
Samling kl 18:15 om inget annat anges. Ta alltid på kläder efter väder för att kunna vara ute och gärna en pannlampa eller ficklampa när mörkret faller på!

Om scouterna i Fjällstugan

I vanliga fall har vi en termin full med olika aktiviteter som t.ex. samarbetsövningar, knopar, hantverk, lekar, sjukvård, natur och mycket annat. Någon gång på hösten brukar vi åka på hajk och sova i vindskydd.

Vårterminen avslutas med scoutläger, med surrade kök, tält och matlagning över öppen eld och mycket skoj!

Åldrar:


Spårare: 8-9 år
För dig som går i klass 2-3

Upptäckare: 10-12 år
För dig som går i klass 4-6

Äventyrare: 13-15 år
För dig som går i klass 7-9

Scouterna gör unga redo för livet! Att vara scout är att uppleva äventyr tillsammans med andra i Sverige och världen. Du lär genom att göra och du växer genom utmaningar. Du får utveckla och leda dig själv och andra. I Scouterna får alla vara med, vi har ingen avbytarbänk och vi är schyssta kompisar.

Välkomna!

Equmenia-scout

(FD. SMU-scout)

Scouterna i Fjällstugan är en del av Equmenia-scout. Equmenia är en sammanslagning av Missionskyrkans, Metodistkyrkans och Baptistkyrkans ungdomsverksamheter.

Equmenia-scout är anslutet till Scouterna som är riksorganisationen för scouting i Sverige. Equmenias scoutverksamhet har ca 11 000 medlemmar mellan 6 – 25 år. Genom att bedriva scouting vill vi arbeta för att ha verksamhet där barn och unga får utveckla en tro, skapa en plats där alla blir sedda och förmedla budskapet att Jesus Kristus är Herre.

Medlemsavgift:

Medlemsavgiften är 250 kr/år. För familj 500 kr/år.

Avgiften betalas till Equmenias Swish: 123 249 45 32 eller Bankgiro: 827-6198. Märk betalningen med namn och personnummer för samtliga som betalningen avser. Vi följer skolåret och tar upp medlemsavgiften på hösten. I avgiften ingår också en försäkring. Medlemsavgiften gäller för alla Equmenia-aktiviteter i Fjällstugan.

Medlemsuppgifter:

Får du inte våra mailutskick med information om aktiviteter, hajker och läger? Då kanske vi inte har rätt kontaktuppgifter. Fyll i formuläret som du hittar här: Medlemsuppgifter

Får du ändå inte våra mail? Kontrollera så att de inte hamnar i skräpposten. Vi gör våra utskick från: scout@equmenia.fjallstugan.se

Kontaktperson:

Kårchef: Angelica Vidar
scout@equmenia.fjallstugan.se
073-648 97 76