Scout

Scout

Program VT-24

DatumProgramKommentar
18/1Pulkaåkning
25/1Patrullkväll
1/2Lär känna ett annat land, del 1
8/2Lär känna ett annat land, del 2
15/2SportlovOBS! Ingen Scout
22/2Patrullkväll
29/2Patrullkväll
7/3Ungdomsledaren håller i programmet
14/3Inför scoutinvigningen
21/3LedarkvällOBS! Ingen scout
24/3 (Söndag)Scoutinvigning
28/3Scout-olympiad
4/4PåsklovOBS! Ingen scout
11/4Hitta vilse
18/4St Georg-dagen
25/4Föräldrarspårning
30/4 Valborg på fjällstugan
2/5Tema Eld och Surrning
9/5KristihimmelsfärdOBS! Ingen scout
16/5Patrullkväll
23/5Inför Lägret
30/5Ledarna packar inför lägretOBS! Ingen scout
6-9/6Scoutläger, mer info här
Vi samlas alltid kl 18:15 vid utescenen om inget annat har meddelats.
Ta på kläder efter väder för att kunna vara ute.

Nya tält

Vi är i behov av nya tält och håller på att försöka få in så mycket sponsring och bidrag som möjligt för detta. Vill du veta mer, Läs mer här

Intresseanmälan

Vi är jätteglada för att så många vill vara med i scouterna hos oss i Fjällstugan! Tyvärr har vi för tillfället lite ledarbrist. För att kunna bedriva en bra verksamhet måste vi därför ta in nya scouter i turordning när vi har möjlighet. Fyll i nedanstående intresseanmälan så kontaktar vi er när det finns möjlighet att börja!

Om scouterna i Fjällstugan

Terminerna är fulla med olika aktiviteter som t.ex. samarbetsövningar, knopar, hantverk, lekar, sjukvård, natur och mycket annat. Någon gång på hösten brukar vi åka på hajk och sova i vindskydd.

Vårterminen avslutas med scoutläger, med surrade kök, tält och matlagning över öppen eld och mycket skoj!

Scouterna gör unga redo för livet! Att vara scout är att uppleva äventyr tillsammans med andra i Sverige och världen. Du lär genom att göra och du växer genom utmaningar. Du får utveckla och leda dig själv och andra. I Scouterna får alla vara med, vi har ingen avbytarbänk och vi är schyssta kompisar.

Välkomna!

Åldrar:

Spårare: 8-9 år
För dig som går i klass 2-3
Upptäckare: 10-12 år
För dig som går i klass 4-6
Äventyrare: 13-15 år
För dig som går i klass 7-9

Equmenia-scout

(FD. SMU-scout)

Scouterna i Fjällstugan är en del av Equmenia-scout. Equmenia är en sammanslagning av Missionskyrkans, Metodistkyrkans och Baptistkyrkans ungdomsverksamheter.

Equmenia-scout är anslutet till Scouterna som är riksorganisationen för scouting i Sverige. Equmenias scoutverksamhet har ca 11 000 medlemmar mellan 6 – 25 år. Genom att bedriva scouting vill vi arbeta för att ha verksamhet där barn och unga får utveckla en tro, skapa en plats där alla blir sedda och förmedla budskapet att Jesus Kristus är Herre.

Medlemsavgift:

Medlemsavgiften är 250 kr/år. För familj 500 kr/år.

Avgiften betalas till Equmenias Swish: 123 249 45 32 eller Bankgiro: 827-6198. Märk betalningen med namn och personnummer för samtliga som betalningen avser. Vi följer skolåret och tar upp medlemsavgiften på hösten. I avgiften ingår också en försäkring. Medlemsavgiften gäller för alla Equmenia-aktiviteter i Fjällstugan.

Medlemsuppgifter:

Får du inte våra mailutskick med information om aktiviteter, hajker och läger? Då kanske vi inte har rätt kontaktuppgifter. Fyll i formuläret som du hittar här: Medlemsuppgifter

Får du ändå inte våra mail? Kontrollera så att de inte hamnar i skräpposten. Vi gör våra utskick från: scout@equmenia.fjallstugan.se

Kontaktperson:

Kårchef: Marcus Sjöholm
scout@equmenia.fjallstugan.se
073-041 72 69