Scout

Scout

Scout

Nu startar vi upp igen fr.o.m. v.16!

För att göra det så säkert som möjligt har vi delat upp patrullerna och vi träffas varannan vecka för att inte vara för många på samma kväll. 
Vi kommer inte ha några storsamlingar utan träffas enbart i patrullen. 
Vi är alltid ute och vi håller avstånd.

Det är också viktigt att:
– inte komma om du har symtom.
– ha minst 2 symtomfria dagar innan scoutmötet.
– inte komma om du har blivit utsatt för smitta eller har blivit kontaktad av smittspårare. Detta gäller 14 dagar från kontakt.

Program

DatumProgramGrupp
22 april5-kampFödda 2010 & 2011
29 april5-kampFödda 2009 & äldre
6 majEldFödda 2010 & 2011
13 majKristi himmelsfärdInga scouter
20 majEldFödda 2009 & äldre
27 majVattenFödda 2010 & 2011
3 juniVattenFödda 2009 & äldre
Vi är ute – ta på oömma kläder efter väder!

Med reservation för ändringar. Det kan också vara så att vi måste ställa in på kort varsel för någon patrull pga av ledarbrist.

Håll koll på mail eller här inför varje torsdag.

Om scouterna i Fjällstugan

I vanliga fall har vi en termin full med olika aktiviteter som t.ex. samarbetsövningar, knopar, hantverk, lekar, sjukvård, natur och mycket annat. Någon gång på hösten brukar vi åka på hajk och sova i vindskydd.

Vårterminen avslutas med scoutläger, med surrade kök, tält och matlagning över öppen eld och mycket skoj!

Åldrar:


Spårare: 8-9 år
För dig som går i klass 2-3

Upptäckare: 10-12 år
För dig som går i klass 4-6

Äventyrare: 13-15 år
För dig som går i klass 7-9

Scouterna gör unga redo för livet! Att vara scout är att uppleva äventyr tillsammans med andra i Sverige och världen. Du lär genom att göra och du växer genom utmaningar. Du får utveckla och leda dig själv och andra. I Scouterna får alla vara med, vi har ingen avbytarbänk och vi är schyssta kompisar.

Välkomna!

Vi samlas alltid kl 18:15 vid utescenen för en gemensam start av kvällen (om inget annat har bestämts).

Equmenia-scout

(FD. SMU-scout)

Scouterna i Fjällstugan är en del av Equmenia-scout. Equmenia är en sammanslagning av Missionskyrkans, Metodistkyrkans och Baptistkyrkans ungdomsverksamheter.

Equmenia-scout är anslutet till Scouterna som är riksorganisationen för scouting i Sverige. Equmenias scoutverksamhet har ca 11 000 medlemmar mellan 6 – 25 år. Genom att bedriva scouting vill vi arbeta för att ha verksamhet där barn och unga får utveckla en tro, skapa en plats där alla blir sedda och förmedla budskapet att Jesus Kristus är Herre.

Medlemsavgift:

Medlemsavgiften är 250 kr/år. För familj 500 kr/år.

Avgiften betalas till Equmenias Swish: 123 249 45 32 eller Bankgiro: 827-6198. Märk betalningen med namn och personnummer för samtliga som betalningen avser. Vi följer skolåret och tar upp medlemsavgiften på hösten. I avgiften ingår också en försäkring. Medlemsavgiften gäller för alla Equmenia-aktiviteter i Fjällstugan.

Medlemsuppgifter:

Får du inte våra mailutskick med information om aktiviteter, hajker och läger? Då kanske vi inte har rätt kontaktuppgifter. Fyll i formuläret som du hittar här: Medlemsuppgifter

Får du ändå inte våra mail? Kontrollera så att de inte hamnar i skräpposten. Vi gör våra utskick från: scout@equmenia.fjallstugan.se

Kontaktperson:

Kårchef: Angelica Vidar
scout@equmenia.fjallstugan.se
073-648 97 76