Rekrytering

Rekrytering

Vill du vara med och ta ansvar, leda och forma vårt barn- och ungdomsarbete i Andreasförsamlingen Fjällstugan i Jönköping? Då kanske du är den vi söker till tjänsten som ungdomsledare!

Fjällstugan, högt belägen på västers höjder i Jönköping, har utvecklats till en unik mötesplats. Här pulserar livet sju dagar i veckan, med allt från barnmusik, barnkörer, söndagsskola, scouter, tonårssamlingar, konfirmationsgrupper, ungdomssamlingar, bibelstudier, Alpha, bönegrupper till Gudstjänster i olika former. Församlingen tillhör Equmeniakyrkan där barn- och ungdomsarbetet är knutet till Equmenia. Församlingen och Equmenia Fjällstugan arbetar tätt tillsammans och när det gäller just barn- och ungdomsarbetet har vi en tydlig vision:

”I enlighet med missionsbefallningen får alla barn och ungdomar som kommer i kontakt med vår verksamhet lära känna Jesus Kristus som Guds son, världens frälsare, och bli sedda och bekräftade som den individ de är. Barn och ungdomsarbetet är ett brobyggande mellan barn/ungdomar/familjer och församlingen.”

Under senare år har församlingen haft en fantastisk tillväxt och vi är nu cirka 450 medlemmar, där flertalet är unga eller de som står ”mitt i livet”. Vi har ett stort antal barnfamiljer i församlingen och alla barn liksom tonåringar och ungdomar, utgör en stor och viktig utmaning inför framtiden.

Fjällstugan ligger i nära anslutning till en grundskola och i lokalerna inryms ett kommunalt fritidshem samt en i Jönköping välkänd restaurang och konferensverksamhet. Detta gör att Fjällstugan är en samlingspunkt för många människor.

Både församlingen och Equmenia Fjällstugan vill målmedvetet arbeta för att människor ska: Finna en tro, Växa och leva i sin tro och Dela sin tro.

I vår församling utgör som sagt arbetet bland barn och unga en viktig del, något som vi verkligen vill prioritera och satsa på. Vi har drygt 100 scouter och mer än 100 barn i Himlatoppen – vår söndagsskola. Vårt tonårsarbete är omfattande och här återstår ännu mycket att utveckla och förbättra.

Sång och musik är ett viktigt inslag i såväl vårt gudstjänstliv som i vår verksamhet i övrigt, och församlingen har sedan några år tillbaka en deltidsanställd församlingsmusiker.  

Att du har en personlig tro på Jesus ser vi som självklart, men vi önskar också att du kan ta ansvar och samtidigt har förmågan att planera, genomföra och reflektera över de olika verksamheter som ingår i Equmenia.

Vår önskan är att du i din roll som Ungdomsledare ska vara en relationsskapare bland barn och unga men också delta i vårt gemensamma uppdrag att inspirera människor till att gå in i ledaruppdrag eller på annat sätt i satsningar i vårt växande barn- och ungdomsarbete. Vi är naturligtvis öppna för att tjänstens innehåll också kan formas efter dina gåvor och intresseområden. Vi ser gärna att du genomgått en ungdomsledarutbildning i någon av samfundens anordnade utbildningar och därigenom fått verktyg för att leda och utveckla unga.

I rollen som Ungdomsledare arbetar du i team tillsammans med övriga anställda men också med de ideella ledare som finns inom församlingen och Equmenia.

Medarbetarteamet består i nuläget av två pastorer Ebbe Andréasson, församlingsföreståndare och Daniel Sander pastor med inriktning mot Equmenia. Vår nuvarande barn- och ungdomsledare (Veronica Norrby) samt vår församlingsmusiker (Anna Lennartsson) är anställda fram till sommaren 2021.

Du som känner att denna tjänst passar din talang och ditt hjärtas puls är välkommen att kontakta oss:

Sofia Einarsson (församlingens ordförande), 073-0912305
ordforande@fjallstugan.se
Bertil Svensson (församlingens ordförande), 076-5053190
bertil.svensson@equmeniakyrkan.se
Ebbe Andréasson (församlingsföreståndare), 073-642 57 85, ebbe.andreasson@fjallstugan.se
Johannes Gustafson (Equmenia Fjällstugans ordförande), 0766-32 06 03, johannes.gustafson@telia.com

Ansökan
Skicka din ansökan via e-post till:
bertil.svensson@equmeniakyrkan.se

Vi vill ha din ansökan senast fredagen den 30 april men kommer att hantera dem löpande.

Anställning
Tillsättning 1 aug 2021 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.