Fjällstugan senior / RPG

Fjällstugan senior / RPG

RPG Fjällstugan Senior
Pensionärsförening på kristen grund

Kort repetition om RPG

RPG  är en idéell och partipolitiskt obunden organisation, som vill visa omsorg om människan utifrån kristna värderingar. På riksplanet är det drygt 12.000 medlemmar i 325 föreningar.

Fjällstugans  RPG-verksamhet syftar dels till god gemenskap med intressanta mötesprogram, men också till samhällspåverkan och opinionsbildning för viktiga äldrefrågor.

RPG deltar i rådgivningsforum för kommun, region och regering tillsammans med övriga stora pensionärsorganisationer. Exempel på samhällsfrågor är äldremottagningar på vårdcentraler, seniorbusskort, frågor om äldreboende och hemsjukvård, bevarande av kontanthandel och pensionsfrågor

Program

Tyvärr blir det mesta avbokat i vår på grund av infektionsläget och pandemilagen. Rebellkirurgen Erichsen den 10.2, musikprogrammet med Torsten Gunnarsson och Gabriel Djärf  den 10.3 och även Ecuadorprogrammet med Bertil Svensson och Leslie Ron den 7.4. Inget av detta blir av.

Vi kanske kan ha en utomhussamling i maj. Promenaderna i höstas var uppskattade, vi planerar att återta dessa i någon form.Vi återkommer om detta.

Har du något du vill fråga om så kan du ringa:
Christer Forsell, ordförande, tel 0762-21 77 14
Per-Åke Engdahl, tel 0705-56 33 94
Bengt- Göran Bengtsson, tel 0708-11 22 45
Lisbeth Andreasson, tel 036-12 66 68

Medlemskap

Till medlemskap välkomnas såväl pensionärer som icke-pensionärer. I  medlemskapet ingår, förutom träffarna, också fem nummer av tidningen Seniorposten.

Resor och utfärder ordnas också när tiderna normaliserats, utifrån RPG-distriktet Småland-Öland.

Du kan bli medlem antingen genom att kontakta någon av personerna i styrelsen, eller också ansöka direkt via  riksorganisationen   rpgkansli@rpg.org.se

På RPGs hemsida (rpg.org.se) kan du läsa om aktuella frågor i föreningen.  

Medlemskap  i RPG kostar egentligen 220 kr, men i vår lokala förening subventionerar vi priset med 70 kr.  Det innebär att du betalar endast 150 kr som årsavgift.  

Då ingår den fullmatade tidningen Seniorposten med fem nr per år, gratis medlemskap i Smart Senior (normalpris 199 kr), som också erbjuder över 400 rabatter inom försäkringar, telefoni, tidningar, resor, optiker och apotek mm.

Årsavgiften kan betalas via bankgiro 5384-1425, eller Swish 1232057545.

Vi samarbetar ekumeniskt med Bymarkskyrkan, Dalvikskyrkan och Järstorps kyrka. 

Studieförbundet BILDA är vår samarbetspartner.