Fjällstugan senior / RPG

Fjällstugan senior / RPG

RPG Fjällstugan Senior
Pensionärsförening på kristen grund

Kort repetition om RPG

RPG  är en idéell och partipolitiskt obunden organisation, som vill visa omsorg om människan utifrån kristna värderingar. På riksplanet är det drygt 12.000 medlemmar i 325 föreningar.

Fjällstugans  RPG-verksamhet syftar dels till god gemenskap med intressanta mötesprogram, men också till samhällspåverkan och opinionsbildning för viktiga äldrefrågor.

RPG deltar i rådgivningsforum för kommun, region och regering tillsammans med övriga stora pensionärsorganisationer. Exempel på samhällsfrågor är äldremottagningar på vårdcentraler, seniorbusskort, frågor om äldreboende och hemsjukvård, bevarande av kontanthandel och pensionsfrågor

Program

Hösten 2021 får bli en  glad nystart och ge ny förväntan på livet. Vi planerar och hoppas att vi kan träffas utan särskilda restriktioner.

Här är höstprogrammet:

Onsdag 18 augusti:  En utflykt till Strömbäcks café där har vi beställt fika á 60 kr. Vi startar från Fjällstugan mot Rödån kl 14 i privata bilar. Du som önskar bli hämtad hemifrån, kontakta mig ( Christer 0762 217714) senast 17.8.

Onsdag 8 september kl 15 blir första RPG-träffen på Fjällstugan. Det blir sång och musik, intervjuer, lotterier, fika mm. Även ett kort årsmöte.

Onsdag den 6 oktober kl 15 på Fjällstugan, blir temat ECUADOR med Leslie Ron och Bertil Svensson.

Onsdag den 3 november blir ett föredrag av  rebellkirurgen” Erik Erichsen.

Torsdag den 25 november adventskonsert av elevkören på Södra Vätterbygdens folkhögskola.

Promenader och motion:  Under våren har vi haft en tävling med övriga RPG föreningar i Småland. Vi håller oss kvar på tredje plats.  Det blir en ny poängperiod i höst med start i september.

RPG Småland Öland,  har ett distriktsmöte i höst. I Tranås 1.10.  Se hemsidan, där finns också motionskampens resultat.

Varmt välkomna till våra träffar, som sker i samarbete med bilda studieförbund.

Har du något du vill fråga om så kan du ringa:
Christer Forsell, ordförande, tel 0762-21 77 14
Per-Åke Engdahl, tel 0705-56 33 94
Bengt- Göran Bengtsson, tel 0708-11 22 45
Lisbeth Andreasson, tel 036-12 66 68

Medlemskap

Till medlemskap välkomnas såväl pensionärer som icke-pensionärer. I  medlemskapet ingår, förutom träffarna, också fem nummer av tidningen Seniorposten.

Resor och utfärder ordnas också när tiderna normaliserats, utifrån RPG-distriktet Småland-Öland.

Du kan bli medlem antingen genom att kontakta någon av personerna i styrelsen, eller också ansöka direkt via  riksorganisationen   rpgkansli@rpg.org.se

På RPGs hemsida (rpg.org.se) kan du läsa om aktuella frågor i föreningen.  

Medlemskap  i RPG kostar egentligen 220 kr, men i vår lokala förening subventionerar vi priset med 70 kr.  Det innebär att du betalar endast 150 kr som årsavgift.  

Då ingår den fullmatade tidningen Seniorposten med fem nr per år, gratis medlemskap i Smart Senior (normalpris 199 kr), som också erbjuder över 400 rabatter inom försäkringar, telefoni, tidningar, resor, optiker och apotek mm.

Årsavgiften kan betalas via bankgiro 5384-1425, eller Swish 1232057545.

Vi samarbetar ekumeniskt med Bymarkskyrkan, Dalvikskyrkan och Järstorps kyrka. 

Studieförbundet BILDA är vår samarbetspartner.