Utställningar

Utställningar

Utställningar

På Fjällstugan finns det möjlighet att få titta på fina utställningar med verk av både kända och okända konstnärer. Tavlorna hänger på plats i entréplanet och på tredje våningen. Tavlorna är också till salu. Mer information i samband med utställningen.

Öppettider: 
Månd – Fred kl 11.30 – 16.00.
Söndagar kl 12.00 – 16.00
Lördagar stängt 

Vi byter konst omkring varje månadsskifte.

Intresserad av att hänga din konst i Fjällstugan?
Kontakta Helena Sigblad, tel 070-5391589, eller mail: helena@sigblad.se

AKTUELL UTSTÄLLNING:

Fjällstugans konstutställningar bedrivs i samarbete med Bilda.

April

Utställare i Fjällstugan 24 mars – 26 april är Elin Olofsson

Maj

Maj månads utställare i Fjällstugan är Lena Clarin, foto, och Milvi Gotthardsson, akvarell.

Lena Clarin och Milvi Gotthardsson

KÄNNER DU IGEN PLATSEN?
Samarbetet mellan Lena & Milvi startade vintern 2022 när de kom på att det vore kul att fota och måla Jönköpingsmiljöer och hus. Tanken är – igenkänning för Jönköpingsbor och alla besökare.

Lena Clarin dokumentärfotograferar miljöer och händelser i Jönköping. Fotointresset har hon sedan barndomen och många av bilderna delar hon med sig av till Arkiv Jönköpings län. Lena är aktiv i Huskvarna Fotoklubb, där hon bland annat är med och gör en årlig Fotokalender och medverkar i olika utställningar.

Milvi Gotthardsson har målat akvarell i många år och har olika utbildningar från bildkurser på HLK till kurser på folkhögskolor, Gerlesborgsskolan och studieförbund.  I jobbet på Neuro Jönköpings län leder hon grupper som målar för avkoppling och nöje. Att leta motiv under långa promenader ger en möjlighet att släppa oro och inre stress. Milvi har själv MS sedan 30 år och har fokus på att må bra med träning och att bygga nätverk. 

Stora Hotellet. Foto Lena Clarin

Stora Hotellet. Akvarell Milvi Gotthardsson