Söndagsskolan Himlatoppen, TipTop & Skytops

Söndagsskolan Himlatoppen, TipTop & Skytops

Aktuellt:
Vi följer noga restriktioner och kör antingen digital eller utomhus i mindre grupper. Lilla gruppen pausar sina samlingar.
27/11 gäller följande:
Pyssel/Puls – Puls – Utomhus (Samling kl 10 vid ingången till plan 1)
TipTop – Digitalt kl. 10, länk HÄR (info skickas även ut i Whats up-gruppen)
Skytops – Kl. 10. Börjar med att var och en tittar på vår Advenstsgudstjänsten och predikan:
http://www.fjallstugan..se/live. Efter predikan ses vi på Zoom, på denna länk (info skickas även ut i Supertext-gruppen).

Tips till alla barn i Lilla gruppen och Pyssel/Puls!!
Adventskalendern Juläventyret

Julen närmar sig på postkontoret där de har fullt upp att leverera julkort och paket. Allting förändras när Postmästaren spårlöst försvinner på ett fartfyllt uppdrag. Vem ska dela ut allas julkort nu och kommer Postmästaren hinna slutföra sitt uppdrag innan julafton? Följ med på en rafflande resa bland flygfarkoster, möss och ett stall långt, långt borta… 

HÄR ligger kalendern – en bild med 24 luckor. När ni klickar på en luckas siffra kommer dagens avsnitt upp. Fem minuters lärorik och spännande film varje dag, med julens budskap i centrum. Förutom spänning och nedslag i historiska händelser samt tips på julpyssel får vi lära oss om traditioner kring jul. Vem var egentligen Lucia? Varför hänger vi upp en stjärna i granen och vad betyder Advent? 
Arrangörer är Shaloms teambibelskola, i samarbete med Missionskyrkan och Svenska kyrkan i Oskarshamn. 
Välkomna att haka på! 

——————————————-

Lilla Gruppen: För dig som är född -15/-16 
Ingång plan 1 (källarplan). Som vanligt vill vi att en förälder finns med sitt barn.


Pyssel/Fix + Puls: F-3:
I höst kör vi Pyssel/Fix och Puls varannan vecka för alla barnen. Vi samlas alltid vid gamla läkarmottagningens ingång på plan 1 (källarplan). 
Puls (jämna veckor)   
Pyssel/Fix (ojämna veckor) 

TipTop åk 4-5
Samlas utanför ingången plan 3. Tip Top har en WhatsUp-grupp, kontakta John Ahlström om du vill vara med:  073 326 64 44


SkyTops åk 6 och uppåt
Samlas utanför ingången plan 3. Har en egen sms-grupp (Supertext), hör av dig till Sofie Gustafson om du/ditt barn vill finnas med i den: 0730-573790

——————————————————————————————————————————-

Söndagar i samband med kyrkans gudstjänst. Man får börja Himlatoppen på hösten det år man fyller 4 år och i Skytops när man går i åk 6.

Övergripande mål med HimlaToppen/Skytops:
Barnen ska få komma till en kristen, trygg och tillåtande miljö där de blir sedda och får lära känna Jesus Kristus. Barnen får umgås, lära känna varandra och ha kul tillsammans.

Vill du hänga på som ledare eller hjälpledare så hör gärna av dig till ansvariga om du är intresserad av att veta mer!

HIMLATOPPEN 4-9 ÅR: 

Vi träffas i samband med kyrkans gudstjänst. Innan gudstjänsten börjar anmäler sig barnen på kyrktorget, vid Himlatoppens skylt. Efter ungefär 15-20 min spelas ”Himlatoppensången” och alla som vill följer med repet ner till barnens egen gudstjänst. Först har vi en gemensam storsamling för alla barn (plan 1). Vi får vara med om ett drama utifrån bibelns berättelser. Varje söndag samlar vi in pengar till församlingens fotbollsprojekt i Moldavien.

Efter storsamlingen har vi olika smågrupper:

4-5 år (födda -15,-16) går till ateljén

6-9 år (födda -11, -12, -13, -14) får välja grupp utifrån intresse:

      – Puls (rörlig grupp i gympahallen)

      – Pyssel & fix (kreativa gruppen)

I grupperna följer vi upp storsamlingen utifrån ålder och ber tillsammans.

TipTop (fd Yolokidz)
Åk 4 och åk 5 (födda -09, 10) går direkt till sin egen grupp

Kontakt: 
Olof Sandin, Jakob Hanberger och Petter Jacobs
himlatoppen@fjallstugan.se

SKYTOPS – FRÅN ÅK 6

Barnen/ungdomarna samlas på sina reserverade platser i kyrksalen i samtband med att gudstjänsten startar för att sitta tillsammans i början av gudstjänsten. Ungefär när Himlatoppen går iväg till sitt går Skytops en våning upp för att ha sitt ”häng”. Vi har olika aktiviteter, snack, bibel, bön och fika. Någon gång per termin stannar vi kvar lite extra och lyssnar på predikan, som vi sedan följer upp under fikat. Skytops har en egen sms-grupp som man kan anmäla sig till där Skytops-deltagare och föräldrar får påminnelser och aktuell information.

Kontakt:
Sofie Gustafson
skytops@fjallstugan.se