Om Fjällstugan

Om Fjällstugan

FJÄLLSTUGAN I JÖNKÖPING

Kyrka, restaurang, café med mera

Fjällstugan i Jönköping är numera en välkänd mötesplats för en bred publik.

Redan 1935 byggde Andreasförsamlingen sommarhemmet Fjällstugan på en då lite lantligt belägen tomt, högst upp på västers höjder i Jönköping. Efterhand har staden vuxit och brett ut sig runt omkring Fjällstugan. Lokaliseringen därför nu en naturlig del av närområdet i staden med goda kommunikationer.

Sedan 2003 utgör Fjällstugan församlingens samlade mötesplats. Den rymmer idag både kyrka, restaurang, café, fritids för Hisingstorpsskolan m m.

Andreasförsamlingen, som är en del av  Equmeniakyrkan i Sverige, har sedan flytten till Fjällstugan fått en stark tillväxt, såväl vad gäller antalet medlemmar, som en allt mer utvecklad och bredare verksamhet.

Församlingen har ca 450 medlemmar (feb 2024) och inslaget av barn och ungdomar är påtagligt både i gudstjänster och övrig verksamhet. Här finns söndagsskola, barnkör, scoutverksamhet, tonår m.m. Söndagens förmiddagsgudstjänst är veckans nav i församlingens liv.

”Musik på fjället” är ett av Fjällstugans kulturella inslag med regelbundna konserter vår och höst. Målgruppen är den genuint musikintresserade publiken i Jönköping med omnejd. Ett stort antal av landets mer kända artister har genom åren medverkat på dessa konserter, som i september 2022 passerade 100 genomförda konserter sedan starten 2004.

Vill du ha kontakt med någon av våra anställda, är du välkommen att kontakta oss, se under fliken Kontakt på hemsidan.

Restaurangen, som utvecklats till en av Jönköpings mer välrenommerade matställen, har öppet varje dag, söndag – fredag. Lördagar bokas för separata högtider. Se under fliken Restaurang.

Fjällstugan har också utvecklats till en välskött konferensanläggning där restaurangen är navet mot kunderna och idéella resurser svarar för god kringservice. Se under fliken Restaurang.

Välkommen att besöka och eller kontakta oss på annat sätt. Alla kontaktuppgifter finner du under fliken Kontakt.