Musik på fjället våren 2024

Musik på fjället våren 2024


Musik på fjället jubilerar 2024

Den första konserten i serien genomfördes i februari 2004 med Claes Jansson med band, som bl a presenterade ”Min röda cykel”. Därefter har Musik på fjället hållits med tre konserter på våren och tre på hösten under alla år, bortsett från en tid under covid-19-pandemin 2020-2021.

Många från Sveriges artistelit har medverkat under de mer än 100 konserter som genomförts och vi har presenterat ca 600 artister och det har varit allt från en ensam artist till storband. Vi har haft besök av musiker bl a från Portugal och Senegal m fl. Jubiléumskonserten i februari 2024 blir nr 113 i serien, då Musik på fjället firar 20-årsjubileum med Sonja Aldén med pianist David Carbe som medverkande.

Vi presenterar nu ett spännande program under våren 2024 där intressanta artister kommer att medverka. Läs mer om artisterna nedan.

Lyssna på smakprov från vårens konserter här:


Klicka på bilden ovan för att komma till biljettbokningssystem via OneStopTicket. Vid eventuella frågor eller problem med bokningen, maila i första hand till musikpafjallet@fjallstugan.se. för hjälp, alt tel 070-5910016, Nils-Erik Emme.

Boka biljetterna via Kulturhuset Spira, klicka här

OBS! Begränsat antal biljetter! Vid slutförsäljning, prova på länken ”Biljettbokning” ovan.


Program för våren 2024:

Onsdag 17 april kl 19.00
Filip Jers & Emil Ernebro

Munspel och gitarr i världsklass

Emil Ernebro (gitarr) och Filip Jers (munspel) är två unika musikanter på den svenska musikscenen. Duon bildades 2017 men hade i flera år fått höra på olika håll – ni borde spela tillsammans! Ernebro och Jers tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absoluta världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister samt blivit världsmästare på munspel.

Att uppleva gitarristen Emil Ernebro och munspelsvirtuosen Filip Jers live är något av ett musikaliskt under. De är musiker av yppersta världsklass som gärna tänjer på sina instruments gränser. De spelar en mix av 60-70-talspop, amerikans folk, jazz och svenska visor. Spelglädje, spontanitet och sväng är ledorden för deras musicerande! Våren 2019 släppte de sin debutskiva ”Duet” och den mottogs med förtjusning både av publik och recensenter. Sommaren 2019 framträdde Ernebro & Jers i ”Allsång på Skansen” inför en miljon tittare i direktsänd TV.

Publiken kommer att uppleva en musikalisk bredd som spänner över blues, jazz och folkmusik. Detta vill ingen musikälskare missa!
Prenumerera på nyhetsbrevet

Du som inte redan får vårt nyhetsbrev och inte vill missa någon information kan anmäla dig här:


Vi är glada att notera att intresset för Musik på fjället är större än någonsin. Fullsatta evenemang med många trogna abonnenter som väljer att köpa biljetter terminsvis.
Attraktiva program med kända artister och den positiva mingelpausen mitt i konserterna är uppskattat. Den sociala samvaron runt en kopp kaffe eller te gör att nya kontakter knyts både med publiken och artisterna som i de flesta fall vill återkomma.