Pastor Maria ger ut själavårdande bok

Pastor Maria ger ut själavårdande bok

En andaktsbok till hjälp när vardagslivet utmanar. Så beskriver pastor Maria Ahlriksson sin nyutgivna bok.

Den 20 september arrangeras flera gudstjänster och sittningar vid en officiell release för boken i Fjällstugan (se anmälningslänkar nedan). Någon av gudstjänsterna kommer även att sändas via webbsändning. 

Boken bär titeln ”Ditt ord i mitt hjärta” och faktum är att den redan finns i webbhandeln. Boksläppet var planerat till i våras – men coronapandemin kom emellan. Nu ska det ske enligt ett ordnat upplägg med visst antal besökare, där Maria predikar utifrån boken ellerberättar om dess tillkomst vid sittningarna.

En andaktsbok med själavårdande fokus har levt med Maria en längre tid. ”Jag är inte ute efter att ge alla svar utan mer öppna upp för reflektioner och starta processer i läsaren. Mitt mål är att ge stöd och vägledning när vardagslivet utmanar oss. Jag har försökt skriva en sortsmedvandrare i vår vardag”, berättar Maria.

Boken passar lika bra för den enskilde läsaren, som ett samtalsunderlag för till exempel en cellgrupp. Den tar sin början i livets stora frågor och leder dig sedan vidare i din egen livsberättelse. Varje kapitel kretsar kring centrala bibelord och därefter reflektioner och vittnesbörd från våra liv. 

”Det är bara det som gått oss ur händerna – som gått oss förlorat – som kan återfinnas. Det är bara det trasiga, som kan läkas och tråcklas ihop på nytt.”, står att läsa i förordet. Maria har utgått från sina egna erfarenheter som själavårdare, men också från ett personligt plan utifrån hennes egen livsresa så här långt, med kamp och glädjeämnen som påverkat hennes liv. 

”Jag vill ge vägledning för hur vi kan få ihop Gud med det mänskliga, hur trasigt kan bli helt och vi kan hitta en väg fram, tillsammans med det gudomliga”, menar hon.

Att läsa boken kräver inga förkunskaper. Den berör inte bara de redan invigda utan förhållningssättet är att alla ska kunna läsa den och ta till sig av innehållet. 

Maria Ahlriksson är pastor på halvtid i Fjällstugan och samtalsterapeut med själavårdsinriktning. Hon arbetar också som lärare i själavård. Under våren avslutade hon studier där hon breddade sig inom praktisk teologi med just själavårdsinriktning. Men nu är hon tillbaka i tjänst i Fjällstugan. 

Daniel Wolbe

Bokrelease, plan 3 i Fjällstugan 2020-09-20

Anmälan: 
Sittning 13.00-14.30: https://forms.gle/NL12RnBfinYpmsRU9
Sittning 15.00-16.30: https://forms.gle/1gz1kPKRLbhgYYF38