BöneAlpha för Equmenias ledare

BöneAlpha för Equmenias ledare

Vilken förmån att få lära sig mer om bönen!

En av de största delarna i det kristna livet är bönen. Bönen har alltid varit en stor del av det kristna livets DNA. Så varför är det då så svårt att be, varför är det så kopplat till det dåliga samvetet, varför har jag så svårt att hitta tiden och formen?

Välkommen på den spännande kursen BöneAlpha, nu för dig som är ledare inom Equmenia Fjällstugan! (Om du ännu inte är ledare, så är du givetvis välkommen med ändå). Det blir 45 min film och samtal utifrån bönen ”Vår Fader”.

NU har du chansen att som ledare gå en bönekurs. Ett fantastiskt sätt att ta sig an det svåra med bönen. Men också hitta det underbara med bönen. Denna kurs på åtta tillfällen kommer hjälpa oss med vårt böneliv med utgångspunkt från bönen ”Vår Fader”.

Peter Greig var den som grundade 24/7-rörelsen. Han har stor erfarenhet av vad bönen gör, fallgroparna och fördomarna som finns runt bönen. Med hjälp av Popper Williams förs det ett härligt och ärligt samtal om bönen.

Hur kommer det gå till?
Varje vecka med start den 4 feb kl. 20.30-21.15 på ZOOM kommer vi att följa Böne-Alphas filmer på ca 20 min. Filmerna är väldigt bra gjorda, enkla att förstå för den mest erfarna bedjaren till den som inte bett en bön i hela sitt liv.
Därefter kommer vi att dela in oss i grupper för samtal om det vi nyss fick se. Grupperna kommer i så stor utsträckning som möjligt att delas in i den verksamhet du är ledare i. Efter 10-15 minuters samtal i gruppen kommer ni komma tillbaka till den ”stora” samlingen där ansvarig för kvällen avslutar.

Men tänk om jag missar en gång? Ingen fara, Vi ser helst att du följer kursens rytm så gott du kan. Men skulle du missa en gång kan du alltid se filmen i efterhand. Du kan också helt missa ett avsnitt och ändå följa med.

Se det som ett utmärkt tillfälle att se dina ledarkollegor, lära känna dessa ännu mer, dela det du vill eller sitt med och lyssna. Nu när vi inte ses på det sättet vi vill önskar vi att du följer med oss i denna kursen om bön. Vi tror att den kommer hjälpa både ditt liv och din verksamhet.

Start: 4 februari kl. 20.30-21.15.
(uppehåll 18/2 pga lov)
Länk: https://us02web.zoom.us/j/88401527770?pwd=WlFKVnhGT0kwU2VENFdWRE1DYkovdz09
Anmälan: Behövs ej, men skicka gärna ett sms till Daniel att du är med

Om bönekursen
I början av oktober 2020 släpptes nya versionen av Bönekursen.
För mer information följ länken till Alpha Sveriges beskrivning av kursen:
http://sverige.alpha.org/bnekursen-1

Hör gärna av dig till Daniel Sander om du har fler frågor:
Tel: 0704533542 eller daniel.sander@fjallstugan.se