Alpha

Alpha

Alpha

Få tillfälle att utforska den kristna tron, ställa frågor och dela dina tankar, frågor och perspektiv. 

Aktuellt: Vi bjuder in till Alphakurs på måndagar kl 18.30 under vårterminen 2021 med start 18 januari.

VAD ÄR ALPHA? 

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andre helt lik, men generellt så har de tre saker gemensamt: Mat, föredrag och ett gott samtal.

FÖRST ÄR DET... 

MAT

Oavsett om det är en grupp med vänner som samlas runt ett köksbord, eller en snabb träff på stan med fika, så har mat en förmåga att föra människor samman. Det är likadant på Alpha. De flesta Alphatillfällena startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

SEN ÄR DET...  

FÖREDRAG

Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. Vanligtvis är de ungefär trettio 
minuter och antingen framförda av en föredragshållare som är på plats eller via film. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”.

FÖLJT AV...  

SAMTAL

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

LÄNGD

Kursen löper över 10 veckor

KOSTNAD

Kursen är kostnadsfri

ÄR DU INTRESSERAD?

ANMÄL DIG HÄR

Har du frågor:
Ebbe Andréasson, 073-642 57 85, ebbe.andreasson@fjallstugan.se