Alpha

Alpha

Alpha

Ett tillfälle för dig att utforska den kristna tron, ställa frågor och dela dina tankar, frågor och perspektiv. 

Vår nästa Alphakurs startar måndag 30 januari 2023, kl. 18.30.

VAD ÄR ALPHA? 

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andre helt lik, men generellt så har de tre saker gemensamt: Mat, föredrag och ett gott samtal.

FÖRST ÄR DET... 

MAT

Oavsett om det är en grupp med vänner som samlas runt ett köksbord, eller en snabb träff på stan med fika, så har mat en förmåga att föra människor samman. Det är likadant på Alpha. Våra Alphakvällar startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

SEN ÄR DET...  

FÖREDRAG

Vi tittar på en ca 25 minuter lång film tillsammans som fokuserar på kvällens ämne. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”.

FÖLJT AV...  

SAMTAL

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö. Vi hoppas att det skall vara möjligt att träffas fysiskt när vi startar i höst. Om så inte är fallet kommer vi att använda det digitala verktyget Zoom. Du får isåfall information om hur du laddar ner och installerar Zoom.

LÄNGD

Kursen löper över 10 veckor

KOSTNAD

Kursen är kostnadsfri

ÄR DU INTRESSERAD?


ANMÄL DIG HÄR

Har du frågor:
Bosse Ek, 070-172 35 56
marieboek@gmail.com