Välkommen Jakob!

Välkommen Jakob!

Vi hälsar Jakob Johansson välkommen till oss i Andreasförsamlingen Fjällstugan! Under sommaren är han vår sommarpastor och till hösten börjar han en projektanställning som ungdomspastor fram till sommaren 2024. I intervjun nedan får du lära känna Jakob lite närmare.

Berätta lite om din uppväxt och bakgrund!
Jag växte upp i Skärstad utanför Huskvarna, men flyttade till Örebro när jag var 12 år gammal. Efter gymnasiet flyttade jag tillbaks till Jönköping. Brukar säga att jag gjort Vättern runt med flyttlass. Mina föräldrar är Allianspastorer och jag har spenderat mycket tid i både SAM, men även i EFK under min tid i Örebro.

Vad har du för intressen? 
Mitt stora intresse är träningen. Med den kommer ju ett intresse för matlagning. Där lägger jag mest tid. Utöver det uppskattar jag en bra bok och friluftsliv.

Vad var det som gjorde att du utbildade dig till pastor?
Jag blev ledd till utbildningen. Jag tänkte aldrig att detta skulle vara för mig, men Gud sa emot. Så jag får lita på att han vet bättre och följa med.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Andreasförsamlingen/Fjällstugan? 
Fjällstugan annonserade efter en sommarpastor via ALT där jag studerade. Så jag skickade en spontan ansökan. Sedan visste jag inte vad jag skulle göra nästkommande år, och då blev jag erbjuden att vara kvar ett år som ungdomspastor, vilket jag sade ja till.

Vad är viktigt för dig i din pastorstjänst och som ungdomspastor? 
Att få möta ungdomarna och vara en röst av uppmuntran och ledning. Att kunna få berätta att Gud både älskar dem och vill leda dem på rätta vägar. 

Om du får välja någon bibelvers, vilken blir det då och varför? 
Matt 22:36-40: ”Du ska älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta, av hela din själ och av hela ditt förstånd.’ Detta är det första budet, och också det viktigaste. Det näst viktigaste liknar det första: ’Du ska älska din medmänniska som dig själv.’ De här två buden sammanfattar allt som Gud har sagt genom Moses lag och profeterna.”
Från Guds egna mun får vi höra att detta är det viktigaste. Så det är bibelordet jag håller högst, om jag bara skulle välja ett.

Har du någon oväntad talang? 
Tror faktiskt inte det. Är ganska talanglös helt ärligt.