Sångkväll med Andreasbröderna

Sångkväll med Andreasbröderna

På söndag, 29 januari kl 18.00, leder sånggruppen Andreasbröderna en sångkväll med sång och musik från förr.

Publiken får lyssna till och sjunga med i gamla välkända unisona sånger, dels från Segertoner, som var pingströrelsens samlade sånger för gudstjänster och dels från Kristen Lovsång, som var Alliansmissionens motsvarighet för unison sång.

Då kommer publiken att få sjunga sånger som ”Att vara ung, ja det är stort”, ”Gud är trofast” och ”Tänk när släkt och vänner” med flera. Sånger som många säkert minns från mitten av 1900-talet.

Andreasbröderna består av ett dussintals herrar i mogen ålder, som sjunger och spelar av hjärtans lust och där engagemanget är större än perfektionen! För musiken svarar denna gång Christina Frohlund på piano, Greger Svensson, elbas, Christer Forsell, basun, Bo Rybrand, baryton samt Bo Ek, trummor. Gruppens ordinarie pianist, Bertil Rylner, återkommer som ackompanjatör vid nästa tillfälle i februari.

Lennart Johansson ger en kort bakgrundsbild till den miljö som ofta utgjorde grunden för texterna till de de gamla sångerna.

Sånggruppen medverkar i olika sammanhang, ofta vid dagledigträffar, olika institutioner eller andra tillfällen i Småland med omnejd. Ett av syftemålen för gruppen är också att samla in medel för den hjälpverksamhet som Fjällstugan tillsammans med andra delar av civilsamhället bedriver i Moldavien. Dels i form av ett fotbollsprojekt och dels som ett syprojekt, som ger kvinnor en meningsfull träning i sömnad.

Andreasbröderna