Ny ungdomsledare i Fjällstugan

Ny ungdomsledare i Fjällstugan

I augusti börjar en ny ungdomsledare i Fjällstugan, Ellen Gindemo. Ellen, som är uppväxt i Götene, är 21 år och hon hoppas kunna bidra med att förmedla känslan att det ska vara roligt att vara i kyrkan.

– Jag vill att man ska känna att man är välkommen som man är och att vi ska kunna vara som en familj i kyrkan, säger Ellen.

Ellen har tidigare arbetat på förskola i Lundsbrunn, men flyttade sedan till Stockholm där hon studerade vid Bibelskola Sthlm på Kaggeholms folkhögskola. Hon tillträder sin tjänst i Fjällstugan den nionde augusti. Bland det första hon ska göra är att vara med vid sommarens fyra dagar långa tonårsläger, vilket inleds bara några dagar in på hennes anställning.

– Jag hoppas kunna vara en förebild för barn och ungdomar. Det ska bli väldigt roligt och spännande att få pröva sina vingar, men det blir också utmanande att få omsätta i praktiken det jag har lärt mig på bibelskolan, förklarar Ellen Gindemo.

Under året har Ellen haft olika uppdrag för Filadelfiakyrkan i Stockholm, bland annat under praktikperioden vid bibelskolan då Ellen hjälpte till i konfirmationsgruppen i Mälarökyrkan på Ekerö. Under den gångna sommaren deltog hon som ledare vid ett sommarläger i Filadelfiakyrkan.

– Jag har haft en längtan att få jobba i församling och att få tjäna andra ungdomar. Att få skapa mötesplatser där ungdomar får komma som de är och att få peka på Jesus. Det känns jätteviktigt, menar Ellen.

Vi hälsar Ellen hjärtligt välkommen till oss!

Text: Gabriel Djärf