Ungdomsledare Veronicas boktips under fastan

Ungdomsledare Veronicas boktips under fastan

Den stora fastan pågår från 17 februari till 4 april i år, 2021, och för många är det ett tillfälle att lägga mer tid på Gud och fördjupas i sitt lärjungaskap. Ett sätt att göra det på, är att läsa en bok i ämnet, så här kommer 5 boktips! Med önskan om trevlig läsning och en välsignad fasta.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Ditt-ord-675x1200.jpg

Bok: Ditt ord i mitt hjärta
Författare: Maria Ahlriksson
Önskar du ett nytt perspektiv på ditt liv? Ditt ord i mitt hjärta är en själavårdande andaktsbok som på ett mycket konkret sätt erbjuder nycklar till hur vi med Bibelns hjälp och med Jesus som följeslagare kan se på våra liv med ödmjuka och förlåtande ögon. Detta samtidigt som vi uppmuntras till att våga leva våra liv efter bästa förmåga och som medmänniskor till varandra. Bokens personliga ton berör och genom det ärliga samtalet kan vi såväl fördjupa vår relation med Gud som få ökad förståelse för våra liv. En bok att bära med sig genom livet! (skrivet av Andrea Johansson)

Bok: Searching for Sunday – loving, leaving and finding the church
Författare: Rachel Held Evans
Om du kanske känner dig trött på kyrkan, fått nog av sår och besvikelser, eller kanske är på väg att glida ur hela tron. Då är det här en bok för dig. Eller rättare sagt för oss, för så har jag också känt. Den här boken var för mig som en varm kram. Det är värmande att få läsa andra människors upplevelser och få spegla sitt eget liv i deras insikter. Det är befriande att få skratta och gråta med den ärliga brustenhet som författaren förmedlar. Det är vackert att bit för bit låta nåd och sanning bringa läkedom och tröst. Searching for Sunday är en underbar bok som föder hopp om en uppståndelsens Gud, en Gud som gör allt nytt!

Bok: Den oemotståndliga revolutionen
Författare: Shane Claiborne
Längtar du också efter mer äkthet och genuinitet? Efter mer än bara en påklistrig ”lagomkristendom” där vår tro knappt får spela roll? Här är en inspirerande bok som bjuder in oss att låta Gud och Guds ord forma våra hjärtan. Med ett engagemang som smittar av sig får vi läsa om goda exempel på människor som börjar ta evangeliet på allvar. Utan krav, utan press. Det börjar alltid med våra hjärtan. En längtan efter mer. Efter ett liv på riktigt, där Gud får vara levande och verksam. Gud, som genom sin världsvida kyrka vill ge oss en smakbit av himmelen på jorden.

Bok: Planet Wise – dare to care for Gods world
Författare: Dave Bookless
Bryr sig Gud om vad vi gör med skapelsen? Självklart. Här är en tankeställande bok som bjuder in oss att ta nya steg i vårt lärjungaskap, samtidigt som vi lär känna mer av Gud och Guds hjärta. Hela boken genomsyras av hopp, inspiration och en ärlig längtan efter Gud. Av författarens helhetssyn på lärjungaskapet, där skapelsevänligt liv får en självklar plats, utmanas vi att låta vår tro ta sig konkret uttryck i våra liv. Hur vi vårdar skapelsen reflekterar hur vi vördar Gud. Jag har inte läst klart hela än, men hittills är den en riktig guldklimp!

Bok: Lukasevangeliet
Författare: Lukas, som även författat Apostlagärningarna
Finns det någon bättre källa för att lära känna Gud närmare än Bibeln? Ett tips är att läsa något av evangelierna, som genom Jesus liv leder oss fram till påskens berättelse. Exempelvis Lukasevangeliet, där vi under 24 rafflande kapitel får följa Jesus liv, död och uppståndelse. Lukas har ett särskilt öga för viktiga detaljer och är mån om att återge Jesus liv på ett korrekt och pedagogiskt sätt, så att den som läser ska kunna förstå storheten i evangeliet. Det är mäktigt! Är det första gången du läser i Bibeln blir du kanske överraskad om hur mycket du känner igen, och är det hundrade gången du läser i Bibeln blir du kanske överraskad om hur mycket du inte hade lagt märke till tidigare.

Trevlig läsning! Önskar Veronica Norrby, ungdomsledare

Föregående
Böneämne