Andreasbladet

Aktuellt från Andreasförsamlingen i Jönköping.

Musik på fjället - premiär för hösten 2017

Publicerad: Måndag 25 September 2017

På onsdag, 27 september kl 19.00, är det upptakt för höstens konsertserie – musik på fjället – på Fjällstugan – och detta utgör den 82 konserten i serien, som startade 2004.

Under temat ”Från jazz till visa” presenteras pärlor från The American Songbook av en välkänd Jönköpings-trio. Hans Järeby, sång, Anna Nyström, sång och Rolle Pettersson, keyboard. Alla tre sångare/musiker är välkända i våra trakter även om inte alla känner till deras olika bakgrunder.

Hans Järeby, född östgöte men naturaliserad smålänning, är väl känd för sitt engagemang inom sång, musik och kultur. Han har varit en av bärarna inom Grännas musikliv och under många år medlem i den lokala barbershopgruppen. Men han har också etablerat sig som vår lokala tolkare av Frank Sinatra och har av självaste Christer Sjögren utsetts som Jönköpings egen sådan.

Anna Nyström, med rötter i och boende i  Vätterbygden, har genom åren varit med i olika körer och sånggrupper. Bland annat Hakarps Tonetter, därefter en sextett med sex tjejer – Absolut Rent. Anna har också spelat med i Nässjö lokalrevy och är under senare år solist i Habo Storband – Coverland.

Roland ”Rolle” Pettersson, östgöte som liksom Hans Järeby är naturaliserad smålänning sedan många år, är en ofta anlitad pianist och klaviaturmusiker. Utöver att Rolle ofta ackompnajerar solister utgör han många gånger pianisten i olika konstellationer när det ställs stora krav på musikalitet och förmåga att improvisera utan allt för mycket skrivna notsystem. Också det en talang som är viktig för att hantera tvära kast i musikens labyrinter.

På Fjällstugan kommer de tillsammans att bjuda på ett antal sånger och musikstycken där igenkänningsfaktorn kommer att bli stor för den musikintresserade publiken. 

Som vanligt är det insläpp kl 18.40 för publiken och dessförinnan serveras det konsertmacka i restaurangen. I pausen är det mingelfika för publiken, som då får möjlighet att smälta intrycken och konversera på fri hand. Biljetter säljs både via Fjällstugans hemsida såväl som via Spiras biljettservice.

Tillbaka

Senaste artiklarna

MUSIK PÅ FJÄLLET - SE HÖSTENS PROGRAM

Publicerad: Måndag 8 Oktober 2018

Så här ser konsertprogrammet "Musik på fjället" ut hösten 2018:

Onsdag 31 Oktober 2018 kl 19.00

Real Band – 8 musiker och 2 sångsolister – bjuder på soul, jazz, pop m.m.

Läs mer...

Equmenias årsmöte

Publicerad: Söndag 16 September 2018

14 okt kl. 12.00 har Equmenia Fjällstugan sitt årsmöte. Läs mer...

Att komma till ro - en stilla mässa

Publicerad: Onsdag 25 Oktober 2017

I ett oftast ljudrikt och hektiskt vardagsliv vill vi ge möjlighet till en stilla mässa. 

Läs mer...