Andreasbladet

Aktuellt från Andreasförsamlingen i Jönköping.

Musik på fjället, hösten 2019

Publicerad: Lördag 22 Juni 2019

Den populära musikserien "Musik på fjället" i Fjällstugan har haft många duktiga och kända artister på scenen. Här är programmet för hösten 2019:

Onsdag 25 september kl 19.00

”Places and dreams” – med Hannah Svensson Group

Hannah Svensson, sångerska och konstnär, gästar Fjällstugan tillsammans med en namnkunnig grupp musiker.

”Places and dreams” är titeln på hennes senaste album som recensenterna rosat med positiva kommentarer och där Orkesterjournalen skriver ”Hannah Svensson banar sin egen väg och har med fem skivalbum etablerat sig som en av våra mest uppskattade jazzsångerskor. Hon hörs i många olika kombinationer både i Sverige och internationellt. Bland annat medverkade hon på London Jazzfestival 2018 med konsert på en av de populäraste jazzklubbarna.

Det förnämliga kompet består av Jan Lundgren, som räknas som en av vår tids mest framstående jazzpianister, Ewan Svensson, en av vårt lands bästa gitarrister och tillika far till Hannah, samt basisten och den legendariske kapellmästaren Matz Nilsson och slutligen den respekterade och skicklige trummisen, Zoltan Czörsz.


Onsdag 23 oktober kl 19.00

”Spelglädje, spontanitet och sväng” – med Filip Jers och Emil Ernebro.

Filip Jers är en internationellt erkänd och respekterad munspelare med ett brett musikaliskt spektrum. Han har turnerat i närmare 30-tal länder över Europa, Asien, Amerika och Afrika. Han har vunnit två guld vid officiella munspels-VM och han undervisar dessutom i munspel vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Emil Ernebro, född 1987 i Bengstfors i Dalsland, började spela gitarr vid 9 års ålder. Efter att ha lyssnat till den världsberömde gitarristen Tommy Emmanuel var han övertygad om att den akustiska gitarren skulle bli hans favoritinstrument. Emil utbildade sig vid ett av U.S.A’s bästa musikhögskolor, Musicians Institute in Los Angeles. 2007 utnämndes han till ”Outstanding Player” vid MI. 2009 vann Emil Ernebro i klassen unga talanger vid Upsala International Guitar Festival. Han framträder också emellanåt i duo tillsammans med Georg ”Jojje” Wadenius.

På Fjällstugan kommer Filip och Emil att svänga loss och bjuda publiken på en härlig men annorlunda musikupplevelse.


Onsdag 27 november kl 19.00

Second Line Jazzband – Trad & Jazz av bästa märke!

Second Line Jazzband är ett gäng musiker som förstått att ”musik ska byggas utav glädje” och är därför ett av skandinaviens mest anlitade jazzband. De har en späckad bokningska-lender och framträder främst inom Skandinavien för att få sina livspussel att hänga ihop.

Bandet består av Jesper Albrektsson, trumpet o sång, Niklas Carlsson, trombon o sång, Olof Skoog, saxofon, klarinett o sång, Anders Wasén, banjo, Per Bach, bas och slutligen Johan Horner, trummor.  Second Line har spelat in drygt 15-talet CD-skivor under årens lopp.

Publiken utlovas en härlig musikalisk final på Fjällstugans  höstprogram 2019.

Abonnemangspris: 450 kr.

Betalning senast 9 september. Abonnenmangsbiljetter skickas under vecka 38.
Betalning via bankgiro 776-1570 - glöm ej ange namn och adress - alt Swish 123 626 68 03.
Antalet abonnemangsbiljetter är begränsat – beställ snarast.
Alla abonnemangskunder deltar i utlottning av vinster från Spira vid höstens konserter.

Lösbiljetter, 220 kr, släpps 11 september.

Kan beställas via musikpafjallet@fjallstugan.se, www.fjallstugan.se,
036-35 19 60 (kl 09.30-12.00, må-fr), alt 010-242 80 80 (SMOT).
Avhämtas i samband med konserten. Betalning med Swish 123 626 68 03, alt bankgiro 776-1570.

Tillbaka

Senaste artiklarna

Musik på fjället, hösten 2019

Publicerad: Lördag 22 Juni 2019

Den populära musikserien "Musik på fjället" i Fjällstugan har haft många duktiga och kända artister på scenen. Här är programmet för hösten 2019:

Läs mer...

Gudstjänst

Publicerad: Torsdag 18 Oktober 2018

Vi i Andreasförsamlingen, Fjällstugan, firar Gudsjänst varje söndag kl. 10.00.

Vi har samtidigt söndagsskolan Himlatoppen för barnen och Skytops för de äldre barnen/ungdomarna (förutom på skolloven).

För mer info om den aktuella söndagen, se kalendern till höger.

Välkommen med!