Andreasbladet

Aktuellt från Andreasförsamlingen i Jönköping.

Möten och minnen, 41 år med Sveriges Radio

Publicerad: Fredag 9 Augusti 2019

På onsdag, 4 september kl 15.00, gästas Fjällstugan av Karin Malmsten som under temat ”Möten och minnen, 41 år med Sveriges Radio” kommer att dela med sig av ett mycket aktivt liv inom public service.

Karin Malmsten utbildade sig till journalist, som hon arbetat som sedan 1976, och inte minst som programledare och medarbetare inom Sveriges Radio under 41 år. Utöver detta har Karin ägnat mycket intresse åt historia och då inte minst släktforskning där hon letat sig 13 generationer tillbaka i tiden, ända till år 1525! 

Tillsammans med sin man, Bo Malmsten, delar Karin också ett intresse som mer är en bisyssla i dubbel bemärkelse. Nämligen att driva biodling i stor skala. Med 30 bisamhällen och närmare 1,5 miljoner bin under högsäsong bidrar dessa på väsentligt sätt till att upprätthålla en god och fruktsam pollinering. 

Publiken kommer att få ta del av en berättelse med bilder kring möten  och minnen från Karin Malmsten under en  intressant timme på Fjällstugan denna onsdag i september.

För den som på egen hand vill veta mer om dessa båda intressen, släktforskning respektive biodling, så finns det utförligt presenterat dels under www.kvarnabo.se och dels under www.biboden.se.

Sommarprogrammet på Fjällstugan finansieras genom kollekt och där överskottet går till församlingens hjälpprojekt i Moldavien och till Hela Människans verksamhet i Jönköping.

Tillbaka

Senaste artiklarna

Tron är för mig en sommaräng

Publicerad: Fredag 9 Augusti 2019

På söndag, 18 augusti kl 18.00, gästas Fjällstugan av  FA Husband från Nässjö, som medverkar under temat ”Tron är för mig en sommaräng”. 

Läs mer...

Från säckpipa till dragspel

Publicerad: Fredag 9 Augusti 2019

På onsdag, 21 augusti kl 15.00, gästas Fjällstugan av Sabina Henriksson från Hökerum då hon kommer att medverka under temat ”Från säckpipa till dragspel”.

Läs mer...

Minns du sången

Publicerad: Fredag 9 Augusti 2019

På söndag, 25 augusti kl 18.00, gästas Fjällstugan av sångare och musikanter som presenterar ”Minns du sången” under ledning av Anders Jaktlund.

Läs mer...